Bruggen bouwen tussen werkgevers en mensen met autisme

Geplaatst op door in de categorie Artikelen

Als autisme geaccepteerd wordt als diversiteit en niet langer gezien wordt als stoornis, kunnen mensen met autisme volwaardig deelnemen aan de maatschappij.

Inclusiviteit: gelijke rechten, gelijke kansen. Niet meer ‘wij’ en ‘zij’, maar elkaar opzoeken en elkaar leren begrijpen. Openheid en oprechtheid van beide kanten, ‘het samen doen’. Kreten die aan het eind van het minisymposium Autisme Werkt!, dinsdag 22 november in ROC Friese Poort in Drachten, door de meerderheid van de volle zaal werden gedragen.

161122-drachten-01Een zaal met mensen met autisme en mensen zonder autisme. Een zaal met ménsen dus. Want, zoals Autisme Ambassadeur Gijs Horvers herhaaldelijk zei in zijn lezing: ‘Het zijn net mensen’.

Autisme bespreekbaar maken

Henk-Jan Raaijmakers is Autisme Ambassadeur en heeft een eigen praktijk: Coachduo. ,,Ik heb autisme, maar met mij is niks mis. Ik heb geen stoornis, ik heb een andere manier van informatie verwerken. Ik zou het daarom mooi vinden als autisme wordt gezien als een diversiteit.”

Raaijmakers maakte daarnaast duidelijk dat om hulp te krijgen in de werksituatie mensen met autisme wel zelf open moeten zijn. ,,Als je het bespreekbaar maakt en door met elkaar in gesprek te gaan uiteindelijk autisme geaccepteerd wordt als een diversiteit, kunnen mensen met autisme volwaardig deelnemen in de maatschappij.”

Inclusiviteit: Iedereen verdient een kans

Sprekend was ook dat Inge Melsen, mede-eigenaar van Overwijk Scheepsbouw, eigenlijk geen antwoord had op de vraag: ‘hoe is het nou om iemand met autisme in dienst te hebben?’ De schouders ophalend zei Inge: ,,Wij merken eigenlijk helemaal niet zoveel van Ger zijn autisme.”

Ger Hoekstra, de werknemer in kwestie, beaamde: ,,Het zit vooral in mijn eigen hoofd en ik kan het heel goed camoufleren.” Ger stuurde zelf een mail naar Overwijk: of het mogelijk was eens langs te komen. Inge: ,,Natuurlijk, iedereen verdient een kans. Dit komt op ons pad, laten we het proberen!”

Financiële prikkel

Via het UWV kon Ger stagelopen met behoud van uitkering en kon van beide kanten afgetast worden of de klik er was. En die was er: Ger werkt er inmiddels dertig uren en heeft een vast contract. ,,Wij hadden daardoor de eerste paar maanden geen loonkosten, die financiële prikkel zou ook voor andere werkgevers stimulerend kunnen werken”, bevestigde Inge op vragen van dagvoorzitter Hanneke Kappen.

,,Verder is Ger gewoon een hele goeie lasser, hij maakt nooit fouten. Je kunt van hem op aan, Ger is heel standvastig en een hele prettige collega om mee te werken”, vervolgde Inge. Ger: ,,Voorheen probeerde ik zelf alles op te lossen, nu vraag ik om hulp als iets niet wil. Ik vind het weleens lastig als er een nieuwe klant langskomt; iemand die ik nog niet ken. Maar als diegene vaker komt, en ik meer van hem weet, gaat het prima.”

Mensen met autisme: Loyale en harde werkers?

Berny Linnemann, coach dagbesteding bij Scauting in Hoogeveen, bevestigde dat er heel veel arbeidspotentieel onbenut blijft omdat de samenleving heel weinig kennis heeft over autisme. ,,Als je het vertrouwen wint van een werknemer met autisme, heb je een hele loyale en harde werker in huis. Het ‘anders denken’ van iemand met autisme kan een belangrijke meerwaarde voor je bedrijf betekenen: het ontleden van problemen met oog voor detail en een andere manier van kijken, kan een unieke oplossing voor je probleem opleveren.”

Het scheppen van de juiste randvoorwaarden is daarbij volgens Berny wel erg belangrijk: ,,Geef je werknemer de ruimte, wees duidelijk en consistent en accepteer diegene zoals hij is.” Ook voor de werknemer zelf had Berny een belangrijke boodschap: ,,Accepteer je eigen autisme en denk na over je sterke en zwakkere kanten zodat je in een werkomgeving goed kunt aangeven wat jouw kracht is.”

Bruggen bouwen tussen mensen zonder en met autisme

Volgens het Nederlands Autisme Register (NAR) heeft maar 45 procent van de volwassenen met autisme een betaalde baan. ,,Dat is heel triest, dat zoveel mooie mensen thuis zitten”, vond Geesje Duursma van Autisme Campus Friesland én mede-organisator van het minisymposium. ,,Het is wel heel erg weinig”, beaamde Yvonne Zondervan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Autisme regio Friesland en eveneens mede-organisator.

Gijs Horvers draaide dat beeld meteen om. Volgens hem denken juist door deze cijfers werkgevers dat het vast heel moeilijk is om mensen met autisme aan het werk te hebben: anders zaten er toch niet zoveel thuis? ,,Wij missen door het roepen van cijfers ons punt. Autisme is niets meer of minder dan menselijk gedrag onder een vergrootglas en dat gedrag komt in alle mogelijke gradaties voor, bij de één veel meer dan de ander.”

Gijs is zelf een voorbeeld van iemand die jarenlang thuis op de bank zat en inmiddels een succesvol ondernemer en gloedvol spreker is. ,,En dat met mijn autisme!” Hij zou dan ook graag zien dat mensen met autisme én zonder autisme bruggenbouwers worden, met elkaar in gesprek gaan en nieuwsgierig zijn naar elkaar. ,,Zodat straks die brug helemaal niet meer nodig is.”

Bron: Drachtster Courant – 24-11-2016 – Tekst en foto’s: Tine van Knijff

Geschreven door:

Gijs Horvers

Gijs noemt zich: Autisme ambassadeur. Zijn missie is te streven naar een maatschappij waar autisme volledig geaccepteerd wordt. Hij vindt daarom belangrijk dat de maatschappij een juist beeld krijgt van de diversiteit van autisme.

Bekijk alle 36 berichten

Terug naar het overzicht

  • http://www.patrick-allen.nl HonestBlogger

    Goeie Blog Gijs! Ik ben 31. Ga me straks melden bij het UWV. Jij en ik hebben in deze een gemeenschappelijk doel. Ik heb namelijk PDD-NOS en ik wil af van de hokjes cultuur en meer het ‘spectrum denken’ promoten (zo noem ik het zelf) Want we staan allemaal wel ergens. Ik woon in Delft.