Gijs Horvers

Gijs Horvers (1978) werd gepest, vluchtte in verslavingen en werd onderschat en overschat in relaties, opleiding en werk. Hij kende periodes van eenzaamheid en ontreddering. Jarenlang heeft hij diverse vormen van begeleiding gehad en is zelfs enkele malen in een instelling opgenomen. Op zijn 30ste kreeg hij de diagnose autisme. Nu heeft hij goede zelfkennis, werkt als zelfstandige en helpt hij anderen met autisme. Gijs noemt zich: Autisme ambassadeur. Zijn missie is te streven naar een maatschappij waar autisme volledig geaccepteerd wordt. Hij vindt daarom belangrijk dat de maatschappij een juist beeld krijgt van de diversiteit van autisme.

Prijzen

In 2011 won Gijs de Autisme prijs Overijssel van het samenwerkingsverband Autisme Overijssel. In 2012 de speech van je leven, tijdens Eigen Kracht 2012 en in 2013 de Roos van Elisabeth van Stichting Elisabethfonds voor zijn inzet voor mensen met autisme.

Naar boven | Contact

Door: Gijs Horvers Tags: ervaringswerker, autisme, gijs

"Indrukwekkend verhaal van Gijs Horvers, die vertelt welk verdriet en welke mogelijkheden autisme hem geeft. Onthoud die man, die naam! Heel goed!"

(Malou van Hintum - journalist & publicist)

Spreker

Gijs is een enthousiast en veelgevraagd spreker over onder andere: zijn ervaringsverhaal, visie en beeldvorming over autisme en de inzet van ervaringsdeskundigheid binnen de autismehulpverlening. Hij sprak eerder tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging Autisme, TEDx en op diverse andere autisme gerelateerde congressen. Ook is hij gastdocent bij onder andere de Radboud Universiteit en Saxion.

Een lezing van mij duurt gemiddeld 30 min tot 1,5 uur. Dit is hetzelfde tarief. Bij mijn lezingen maak ik ter ondersteuning gebruik van een powerpoint met naast tekst ook veel beeldmateriaal. De lezing kan gaan over diverse onderwerpen zoals o.a.:

Tijdens mijn presentaties maak ik gebruik van mijn eigen ervaring, maar gebruik ik ook voorbeelden van mijn cliënten, voorbeelden uit mijn projectwerk o.a. voor Iets Drinken, het samenwerkingsverband autisme Overijssel en Vanuit Autisme Bekeken en voorbeelden uit mijn boek: Plan B. Ook is het stellen van vragen vanzelfsprekend mogelijk!

Naar boven | Contact

Door: Gijs Horvers Tags: ervaringswerker, autisme, gijs

"Gijs en Marjon zijn er in geslaagd op basis van hun kennis en ervaringen een praktische maar vooral vernieuwende handreiking te schrijven voor ieder die op welke manier dan ook met autisme in contact is."

Trainer

Samen met Marjon Kuipers werkt hij samen onder de naam: Auticomm. Gijs en Marjon schreven samen het boek: Plan B, een vernieuwende handreiking voor autisme en communicatie (ISBN: 9789088504402). Ook geven zij op basis van gelijkwaardigheid landelijk trainingen in autisme & communicatie voor professionals, mensen met autisme en andere geïnteresseerde.

Naar boven | Contact

Door: Gijs Horvers Tags: ervaringswerker, autisme, gijs

 

Coach

Gijs is gediplomeerd woon/activiteitenbegeleider en ervaringswerker. Hij begeleidt wekelijks een aantal mensen met autisme als coach.

Naar boven | Contact

Door: Gijs Horvers Tags: ervaringswerker, autisme, gijs

 

Projecten

Daarnaast is hij Gijs is betrokken bij allerlei autisme gerelateerde projecten. Hij is hoofdambassadeur ervaringsdeskundige voor het project Autisme & Eigen Kracht (AEK) van het samenwerkingsverband autisme Overijssel en ervaringsdeskundig adviseur van de projectleider communicatie voor de landelijke werkgroep Autisme Bekeken van het ministerie van VWS. Ook is hij medeoprichter en secretaris van stichting AsocialeKaart, de organisator van de netwerkborrel Iets Drinken voor en door mensen met autisme.

 

Media

Vanaf juni t/m oktober 2013 was Gijs dagelijks op landelijke tv te zien in één van de vier commercials van de SIRE campagne "de hulplijn voor mensen zónder psychische ziekte".

Daarnaast was Gijs te zien in enkele landelijke en regionale tv-programma's over autisme, zoals NCRV programma "Achter de Voordeur".

Gijs over contact leggen met autisme tijdens het NVA autisme congres in Utrecht op 5 en 6 Oktober 2012.

Contact

Gijs Horvers Bleekweg 35

Postadres: Bleekweg 35 7512 BW Enschede

KVK: 56218737 BTW: NL1531.95.617.B02

info@gijshorvers.nl

Ik krijg veel email, dus schrijf me kort en concreet. Indien je interesse hebt voor een presentatie of workshop dan stuur ik je graag een offerte op maat toe. Voor de bevestiging van presentatie of workshop neem ik telefonisch contact op met de contactpersoon om de wensen af te stemmen.

View Gijs Horvers's profile on LinkedIn